Nyheter

30

maj

Utställningen ”The Mystery of Banksy – A Genius Mind” till Stadsgårdsterminalen

I stadens lokaler vid Stadsgårdsterminalen öppnar den 27 september den internationellt uppmärksammade utställningen ”The Mystery of Banksy – A Genius Mind” som arrangeras av konstnärsgruppen och kulturbyrån Kollektivet Livet.

Utställningen har sedan premiären i München våren 2021 haft 1,4 miljoner besökare. Det är en av de mest välbesökta utställningarna om den kända gatukonstnären Banksy. Efter besök i Malmö och Göteborg blir det nu även stockholmspublikens tur.

Varje utställning om Banksy anpassas efter den aktuella lokalen. Stadsgårdsterminalens unika miljö utnyttjas på bästa sätt för att ge en överblick och inblick i konstnärens bredd. Utställningen visar hela Banksys kreativa period fram till idag: graffiti, fotografier, skulpturer, videoinstallationer och även tryck på material som canvas, tyg, aluminium, forex och plexiglas.

Den anonyme Banksy tros vara en man i 45-50 årsåldern från Bristol i England. Men många undrar om det ens är en enda konstnär eller rentav är ett kollektiv. Den karaktäristiska och samhällskritiska street art-konsten belyser både aktuella och vardagliga frågor. På senare tid har krigsdrabbade Ukraina stått i fokus och väggmålningar av olika storlek har dykt upp på flera platser i det krigshärjade landet. Även dessa belyses i utställningen.

Missa inte denna unika utställning om den mytomspunne Banksy i Stockholm.

Läs mer på hemsidan The Mystery of Banksy