Nyheter

25

sep

Första spadtaget för Ulvsunda idrottscentrum

Två personer spelar pingis

Illustration av White Arkitekter

Den 24 september togs det första spadtaget som startskott att omvandla Pripps gamla bryggeri i Bromma till ett modernt idrottscentrum. På plats var Stockholm stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) samt Skanska Sveriges vd Magnus Persson för det symboliska spadtaget. Även representanter från S:t Erik Markutveckling, idrottsförvaltningen i Stockholms stad och Skanska var på plats, redo för visning och frågor.

S:t Erik Markutveckling har gett Skanska i uppdrag att omvandla det gamla bryggeriet till en cirka 25 000 kvadratmeter stor idrottsanläggning. Anläggningen kommer att rymma hallidrotter som handboll, basket, innebandy och volleyboll. Utrymmen planeras även för bordtennis, dans, brottning, fäktning, judo med mera. En ny arena för inomhussport, både för elitidrottare och korplagsspelare.

Steg för steg utvecklas det gamla bryggeriområdet till en ny, spännande mötesplats för idrott, kultur och upplevelser. Ulvsunda idrottscentrum är det första viktiga steget i utvecklingen av området. Det planeras även för nya bostäder, skola och förskolor. Med utvecklingen av nya Bryggeriet i Bromma är det viktigt att bevara de kulturhistoriska värdena. Stora delar av byggnadernas exteriöra utseende kommer att bevaras.

Invigning av Ulvsunda idrottscentrum planeras ske hösten 2026.

Det var en gång ett bryggeri, Bryggeriet i Bromma webbplats